matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Justa:
jak mam to policzyc::
a=(
√
4+
√
7
−
√
4 −
√
7
)
2
7 kwi 12:35
Eta:
prosto
(a−b)
2
= a
2
−2ab+b
2
√
a
*
√
b
=
√
a*b
(a−b)(a+b)= a
2
−b
2
i mamy: a= 4+
√
7
−2
√
(4+
√
7
)(4−
√
7
)
+4 −
√
7
=......... dokończ
7 kwi 14:01