matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć przeciwdziedzinę
ja:
wyznaczyć przeciwdziedzinę y=
√
x
2
+4
7 kwi 08:24
jola:
√
x
2
=|x| czyli y=|x| +4 na wykresie linią przerywaną mamy wykres y=|x|, a linią ciągłą przesunięcie o 4 jednostki w górę czyli wykres y=|x| +4 , a zbiór wartości inaczej przeciwdziedzina y∊<4;+
∞
)
7 kwi 09:39