Rozwiąż równanie trygonometryczne
Nickos: Rozwiąż równanie:
a) cos2x + 2 = 2
√2cosx
b) 2sin
4 x − sin
2 x = 0
c) cos
4 x − sin
4 x =
12
d) cos
4 x + sin
4 x = 1
e) 4cos
4 x − 7cos
2 x + 3 = 0
f) sinxsin2x + 4cosx = sin2x
g) 2sin
4 x = cos
2 x
Bardzo proszę o pomoc
6 kwi 22:00
;):
1 sty 22:17
jakubs: d)
(sin2x+cos2x)2−2sin2x*cos2x=1
sin2x*cos2x=0
1 sty 22:20
PW:
; ), po kiego grzyba odgrzewasz zadania z kwietnia?
1 sty 22:28
jakubs: A ja nie zauważyłem ..
1 sty 22:38
Eta:
Skoro się nudzicie,to zadania do tej pory nie rozwiązane przydadzą się dla następnych
pokoleń maturzystów
1 sty 23:05