matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje pochodne
Milayla:
Jak rozwiązać to zadanie? : f(x)=14*sin(pi*x)
6 kwi 21:59
M:
20 mar 12:36
Luna :
f(x)=14*sin(πx) f'(x)=(14)'*sin(πx)+14*(sin(πx))' f'(x)=0+14*cos(πx)*π=14π*cos(πx)
20 mar 12:54