matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
Niuńka:
Suma pierwiastków równania x(x−2)= 3(x−2) jest równa ile
6 kwi 21:34
morfepl:
wymnóż i wzory Vieta
6 kwi 22:25
Bizon:
... a niby po co ...?
x(x−2)−3(x−2)=0 (x−2)(x−3)=0 .... i masz pierwiastki
6 kwi 22:47