matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
ilak:
Dany jest trójkąt, w którym kąt BCA=alfa , kąt BAC= beta, zaś kat ABC =90 . Promień okręgu opisanego na tym trójkącie ma długość R. Trójkąt obracamy wokół boku BC. Oblicz objętość otrzymanej bryły obrotowej. jak to zrobic
?
6 kwi 21:08
;):
1 sty 22:19