prawdopodobienstwo
meg: Jak opisać zbiór Ω do takiego zadania? Proszę o pomoc.
Ile maksymalnie kul zielonych można włożyć do urny, w której jest 7 kul czerwonych, aby
| | 1 | |
prawdopodobieństwo wylosowania 2 kul różnokolorowych było większe lub równe |
| ?
|
| | 4 | |
Chodzi mi o ten zapis..nie wiem jak to zrobić?
Ω={ω=(....) i .....∊{..........}}
6 kwi 19:36
Sikor: A={..., −20,−15,−10,−5,0,5,10,15,20,....}
B={..., −125,−64,−27,−8,−1,0,1,8,27,64,125 ,....}
7 wrz 11:11
PW: Po włożeniu n kul zielonych dostajemy zbiór
Ωn = {c1, c2, ..., c7, z1,z2,...zn}
Jest to n zadań, spośród rozwiązań mamy wybrać te, które spełniają warunek podany w treści.
7 wrz 11:18