matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy ;/
verka:
log
27
9+log
27
243+log
27
3
8
6 kwi 19:34
ozi:
log
27
9+log
27
243+log
27
6561 (bo 3
8
=6561) Zgodnie ze wzorem: log
27
(9*243*6561)=log
27
14348907=5 (bo 27
5
=14348907)
6 kwi 19:43