s
zbyszek: rozwiąż równanie log(x+1,5)=−log x
prosze o rozwiazanie krok po kroku
pozdrawiam
6 kwi 18:56
zbyszek: odswiezam
6 kwi 19:02
ast: na moje to będzie tak
log(x+1,5)=logx−1
podstawy sa takie same wiec przyrownujemy
x+1,5 = x−1
czyli x−1/x +1,5=0
x2−1,5x−1=0
z delty i jechane
6 kwi 19:06
zbyszek: a jest to dobrze? godzio/eta/bogdan sprawdź to ktoś, kto wie ze dobrze bedzie plz
6 kwi 19:08
zbyszek: odswiezam
6 kwi 19:16
zbyszek: odswiezam
6 kwi 19:21
ast: dobrze jest tylko powinnien byc + przy 1,5x
6 kwi 19:23