Dana jest funkcja y=2x-3
Natka: 1. Dana jest funkcja y=2x−3.
a). sporządż wykres tej funkcji
b).dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości dodatnie
c).znajdż jej miejsce zerowe
d).określ monotonicznosć funkcji
e). sprawdż czy punkt A=(−2,−7) i czy należy do wykresu funkcji
6 kwi 18:35
Rafał: b)
2x−3>0
2x>3
x>3/2
c)
2x−3=0
x=3/2
d) fuckcja rosnąca
6 kwi 18:50
ceaser I: e) pod x podstawiasz −2 i ma wyjść−7
jeśli sie zgadza to punkt A należy do f
6 kwi 18:53
ceaser I: a)
A(0,−3) B(3/2,0)
6 kwi 18:54