trudne :(
środa: Sprawdź czy prawdziwą jest równość: (sinα+cosα) 2 + (sinα−cosα)2= 2.
6 kwi 18:30
Zimny: L= sin2x+2sinxcosx + cos2x + sin2x−2sinxcosx + cos2x = 2(sin2x+cos2x)=2 = P
6 kwi 18:33
środa: I dalej nie rozumiem jak takie zadanie będzie na maturze to leże
6 kwi 18:36
ICSP: (a+b)2 = a2 + 2ab + b2
(a−b)2 = a2 − 2ab + b2
Tych wzorków nie znasz?
6 kwi 18:38
środa: znam znam z tym że nie mam pojęcia co dalej z tym rozpisaniem począć...
6 kwi 18:39
Jordan:
sinα = x
cosα = y
(x+y)2+(x−y)2=2 teraz dał byś radę ?
6 kwi 18:42