matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
kasia:
ścieżke o długości 200 m i szerokości 2m pokryla warstwa sniegu o grubosci 40 cm, ile cm szesciennych sniegu lezy na tej sciezce?
6 kwi 17:14
dero2005:
200 m = 20 000 cm 2 m = 200 cm V = 20 000 * 200 * 40 = 160 000 000 cm
3
6 kwi 17:39