matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
peggy:
Dany jest punkt P=(2,7). Wyznaczyć na osi Ox taki punkt R, aby jego odległość od punktu P wynosiła pierwiastek z 74.
6 kwi 15:56
Bizon:
R=(x,0) IPRI=
√
(2−x)
2
+(7−0)
2
74=(2−x)
2
+49 25=(2−x)
2
...itd
6 kwi 16:03