matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
andzia:
graniastosłup ma 66 krawedzi . ile scian bocznych ma ten graniastosłup ?
6 kwi 15:14
ICSP:
66 − krawedzi czyli 2n krawędzi w podstawach oraz n krawędzi bocznych 2n+n = 3n 3n = 66 ⇔ n = 22 Odp. 22
6 kwi 15:19