pomoc
daga: sześdziesiątcztery stodwudziestych piątych do potegi dwie trzecich+cztery dwudziestepiąte do
potęgi jednej drugiej=
6 kwi 14:53
Rivi: jak masz do potęgi 2/3 to podnosisz do kwadratu ułamek, i go pod pierwiastek 3 stopnia
6412523=
3√641252
a jak masz do potęgi 1/2 to jest po prostu pierwiastek kwadratowy
6 kwi 14:58
daga: oj to pomorzesz bo nie myśle dziś
6 kwi 15:01
daga: i jeszcze pilus cztery dwudziestepiąte dopotęgi jednej drugiej=
6 kwi 15:02
Rivi: 4/25 do 1/2 masz po prostu √425=2/5.
6 kwi 15:06
daga: a tamto 64 stodwudziestepiąte do potęgi dwie trzecie to jaki wynik mam zostawić?
6 kwi 15:09