oblicz ..
Gabii: Boki trojkata zawieraja się w prostych, o rownaniach: x+2y−2=0; 2x−y−4=0; x−y+4=0.
a) znalezc wspolrzedne wierzchołkow tego trojkata
b) obliczyc pole trojkata
c) wykazac ze trojkat jest prostokatny
d) napisac rownanie okregu o srednicy bedacej bokiem trojkata zawartym w prostej o rownaniu
x+2y−2=0
6 kwi 14:47
Gabii: heeelp:(
6 kwi 15:35
ICSP: a) Rozwiąż trzy ukłądy równa. każda prosta z każdą
b) Policz długości przyprostokątnych
c) wykaż że dwie proste są do siebie prostopadłe
6 kwi 15:37
Gabii: Jak narazie wyszlo mi :
A[5;6], B[−3;−2], C[8;12]
Jak obliczyc dł przyprostokątnych?
6 kwi 17:05
longcatt: we wzoru poszukaj na długość odcinka i podstawić pkt
6 kwi 17:07
Gabii: moge prosic o jakies konkretniejsze podpowiedzi? Bede wdzieczna..
6 kwi 17:40