wykres funkcji
marek: 1)wykres funkcji liniowej przechodzi przez punkty K=(3,5) L=(−1,−7)
a) znajdź wzór funkcji f
B) wyznacz równanie prostej prostopadłej przez punkty (2,3)
c)oblicz współrzędne punktów g(x)=x2−5x+8
6 kwi 14:38
MAREK: PROSZĘ O POMOC ZADANIE MAM NA JUTRO
6 kwi 21:17
ceaser I: zrób 2 układy równań z punktów K i L podstawiajac do y=ax+b
napisz to a poźniej poradzi co dalej
6 kwi 21:25
adax: | | −7 − 5 | |
a) |
| * (x−3)+5 = −12/−4 (x−3)+5=3x−9+5=3x−4 |
| | −1 − 3 | |
6 kwi 21:30
adax: b) a=−1/3
y=−1/3x+b
3=−1/3 *2 + b
3=−2/3+b
b=3 i 2/3
6 kwi 21:32
adax: a w c) to o jakie współrzędne chodzi?
6 kwi 21:36
adax: g(x)=x2−5x+8
dam taką podpowiedź− wykres przecina oś 0Y w punkcie 0,C
6 kwi 21:39