matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
DAGA:
dwie trzecie do potęgi minus 3 razy dwadzieściasiedem ósmych do potęgi minus 3 razy 1,5=?
6 kwi 14:37
Rivi:
2
3
−3
*
27
8
−3
*1,5=
3
2
3
*
27
8
−3
*1,5=
27
8
*
27
8
−3
*1,5=
27
8
−2
*1,5=
8
27
2
*1,5=
96
729
=
32
243
6 kwi 14:46
xynon:
dwie piąte do potęgi −1
5 wrz 20:14