matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć całkę
Aga:
(e
x
+ 3)e
x
∫
e
2x
+ 2e
x
+ 5
6 kwi 13:18
M:
20 mar 13:07
M:
11 cze 06:00
:
staroć
12 cze 09:51
M:
14 cze 06:01
Mariusz:
t = e
x
+1 dt = e
x
dx
t+2
1
2t
2
1
∫
dt =
∫
dt +
∫
dt
t
2
+4
2
t
2
+4
4
t
1+(
)
2
2
t+2
1
2t
1
1
∫
dt =
∫
dt +
∫
dt
t
2
+4
2
t
2
+4
2
t
1+(
)
2
2
t+2
1
t
∫
dt =
ln(t
2
+4) + arctg(
) + C
t
2
+4
2
2
(e
x
+3)e
x
1
e
x
+1
∫
=
ln(e
2x
+2e
x
+5) + arctg(
)+C
e
2x
+2e
x
+5
2
2
14 cze 06:54
Mariusz:
: ty też jesteś staroć
14 cze 06:55