matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
mati:
√
(
3
2
−x)
2
+ (3
1
2
+
1
3
−4)
2
=
3
√
10
2
6 kwi 12:42
mati:
kto pomoze rozwiazac?
6 kwi 12:42
pomagacz:
3
√
10
√
(
3
2
− x)
2
+ (3
1
2
+
1
3
− 4)
2
=
/
2
2
(
3
2
− x)
2
+ (−
1
6
)
2
= 22.5
1
9
4
− 3x + x
2
+
= 22.5
36
182
x
2
− 3x −
= 0
9
i później liczymy jak funkcję kwadratową:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
6 kwi 12:55
mati:
kuuurdee zle zapisalem rownanie! powinno byc takie
√
(
3
2
−x)
2
+ (3
1
2
+
1
3
x−4)
2
=
3
√
10
2
6 kwi 13:03
mati:
pomoze ktos
6 kwi 15:27