pomoc
daga: jeśli a= log6 2 i b= log6 3 to suma liczb a+b jest równa?
6 kwi 11:07
morfepl: logab+logac=loga(b*c)
6 kwi 11:13
daga: to obliczysz?
6 kwi 11:14
daga: pomoże ktoś obliczyć?
6 kwi 11:24
pomagacz: sorry ale takie rzeczy tylko w głowie sie liczy, morfepl dał Tobie odpowiedź, policz sam(a)
6 kwi 11:37
Bartek90: 5?
6 kwi 12:54
DAGA: wyjdzie log6 6 tak?
6 kwi 13:06
pomagacz:
logab + logac = loga(b*c)
a = 6
b = 2
c = 3
czyli
log62 + log63 = log6(3*2) = log6(6) = {logaa = 1} = ...
6 kwi 13:11