prosze o pomoc
Ewelina: Oblicz f(-3) jezeli f(x)= -2+5
21 lut 15:14
Eta: Najpierw zapisz porządnie f(x) OK?
21 lut 15:16
Ewelina: W zadaniu mam tak podane
21 lut 15:17
Milka: Jeżeli zapis jest prawidłowy to odp. jest prosta f(-3)=3
Pozdrawiam
21 lut 15:20
Mickej: heh nie może tak być musi być jakieś x

przecież to jest f(x)
21 lut 15:20
Ewelina: Własnie z tego co sobie przypominam to musi byc x ale nie mam pojencie jak to obliczyc
moze jakis wzor...
21 lut 15:26
Eta:
Jeżeli zapis masz poprawny to f(x) = 3 jest funkcją stałą!
czyli wartości jej dla każdego x są f( x) = 3
więc i f( - 3) = 3 tak jak podała Milka>
21 lut 15:28
Eta: Już Ci wyjaśniłam ,że to funkcja stała>
zapisujemy ja właśnie tak: f( x) = k
21 lut 15:29
Ewelina: A czy to czasem nie powino byc tak
-3x= -2+5=
-3x=2/-(3)
x= (-2/3)
21 lut 15:30
Ewelina: dobra ok jezeli to funkcja stała a co z -2+5
21 lut 15:31
ggg: -2 +5 = 3 kazdy to chyba wie
22 lut 02:44