jaaa: Dany jest okrąg k1 o równaniu x2+y2+6x+5=0 oraz okrąg k2 o
równaniuu x2+y2-12x+8y+27=0. Oblicz wspólrzędne środka i skalę jednokładności, w mtóej
obrazem okręgu k1 jest okrąg k2.
Skala wyszła mi 5/2. S1 = (-3,0) a S2 = (6, -4).
I jakby wziąć to na chłopski rozum, bo na rysunku dobrze widać, to środek jednokładności
wychodzi, jednak nie wiem, jak to zapisać..
1 kwi 20:24
Sitta: Jeśli masz Javę, to może to Tobie pomoże:
www.swesierski.republika.pl/zadanie1/zad1.html
(dość długo się ładuje)
Polecam program:
www.geogebra.org/cms/index.php?option=comfrontpage&Itemid=1
6 kwi 11:05