matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
Daga:
rozwiąż nierówność m−8x mniejsze badż równe 0 jeżeli m=log małe 3 dużę 9
6 kwi 10:15
magda:
log
3
9−8x≤0 log
3
9=c 3
c
=9 3
c
=3
2
c=2 2−8x≤0 −8x≤−2 x≥
1
4
6 kwi 14:25