ile jest liczb naturalnych mniejszych od 100 i podzielnych przez 8
dawid55: ile jest liczb naturalnych mniejszych od 100 i podzielnych przez 8
5 kwi 23:13
ukasz: 16, 24, 32, 40, 48, 56..... 96.
Wystarczy wypisać te liczby. Nie ma prostszych zadań!
6 kwi 00:28
ukasz: aa.. i 8 zjadłem

Jakoś dołożyłem od siebie, że maja to byc liczby dwucyfrowe, ale jak tego
nie ma, to 8 też się liczy
6 kwi 00:28
inspiracja: 16...96.
96−16=80
80:8=10
10+1=11
jest 11 takich liczb.
6 kwi 00:31
inspiracja: hahaha, jeśli chodzi o to, czy mają być dwucyfrowe czy nie, to też 8 pominęłam

8...96.
96−8=88
88:8=11
11+1=12
jest 12 takich liczb
6 kwi 00:34