a
monika: [√6 − √11 + √6 + √11]2 = [...]
mi wyszło
24 − 2√11
A przy:
[p{7 + √24 − √7 − √24]2 = [...]
Wyszło mi: 2√24
Dobrze?
5 kwi 21:51
dobra rada:
zastosuj wzory
(a+b)2= a2+2ab+b2
(a+b)(a−b)= a2−b2
√a*√b= √a*b
i mamy: 6 −√11 +2√(6−√11)*)6+√11)+6 +√11= ........ dokończ
wynik: 22
5 kwi 21:57
ICSP: Witam
dobra rada
5 kwi 21:58
monika: A drugi? dobrze czy zle?
5 kwi 21:59
dobra rada:
Witam

........
5 kwi 22:00
dobra rada:
2) też źle

Policz podobnie tak, jak podałam wskazówkę
5 kwi 22:01
monika: to pod tym pierwiastkiem:
√(6 − √11)(6 + √11) =
jak to obliczyć?
5 kwi 22:03
monika: 36 − 11 = 25
2*5 = 10
12 + 10 = 22
dziękuje
5 kwi 22:04