matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąty trójkąta
Ankaa:
Jeżeli w trójkącie prostokątnym o kątach ostrych α i β , tgα=0,4 , to ile wynosi tgβ ?
5 kwi 21:37
ICSP:
tg α = ctg β tg β = ctg α tgα * ctgα = 1 tgα * tgβ = 1
5 kwi 21:39