Proszę o pomoc i pokazanie jak dojść do prawidłowego rozwiązania
IRON: Oblicz objętość prostopadłościanu, którego przekątna D=20 cm tworzy z płaszczyzną podstawy kąt
α=60*, a podstawa jest kwadratem. Oblicz pole powierzchni bocznej.
5 kwi 21:19
IRON: potrafi mi ktoś z tym pomóc ?
5 kwi 23:33
Jordan:

10 = a
√2
a = 5
√2
H = 10
√3
Pb = 4*5
√2*10
√3 = 200
√6
5 kwi 23:41
IRON: Dzięki wielkie, za pomoc.
5 kwi 23:45
IRON: mógłbym prosić aby ktoś to rozpisał prościej i dokładniej ? To dla mnie bardzo ważne
6 kwi 18:07