help
lukas: naczynie w kształcie prostopadłoscianu o dł 4cm,szerokośći 10cm,wysokość 8cm,napełniono
do 1/4 wysokości.ile l wody znajduje sie w naczyniu?
plis pomóżcie bo tego nie czaje
21 lut 13:06
Bogdan:
Co tu jest do czajenia?
Oblicz objętość wody w naczyniu biorąc za wysokość 1/4 wysokości naczynia, zastosuj
wzór na objętość prostopadłościanu (przyjmujemy, że podałeś wewnętrze wymiary
naczynia). Wiesz zapewne, że 1 litr = 1 dm3.
21 lut 13:22
lukas: nie wiem mam 2 z matmy
21 lut 14:55
Milka: 1/4wysokości: 1/4*8=2cm
V=4cm*10cm*2cm=80cm3=0,08dm3=0,08l
21 lut 15:26
mmm: 
22 lut 02:42
lukas: thx
22 lut 12:22