Punkty wspólne prostej
Alka: Ile punktów wspólnych mają proste 15x−20y=10 i −9x+12y=6.
5 kwi 20:31
Szymon: Jeden, ponieważ proste nie są prosopadłe (a1*a2≠−1) oraz nie są równoległe (a1≠a2).
5 kwi 20:33
dobra rada:
po uproszczeniu
k: 3x−4y =2
l: 3x −4y= −2
te proste są równoległe i nie pokrywają się ( nie mają punktów wspólnych
5 kwi 20:38
Szymon: Sromotne niedopatrzenie, biję się w pierś
5 kwi 20:42
dobra rada:
5 kwi 20:54
Justyna: Jesli A jest zbiorem liczb rzeczywistych nie wiekszych od 4,zas B jest zbiorem liczb dodatnich
to:
a) AΩB=(0;4)
B)AΩB=(−∞;4)
C)AΩB=(0;4)
D)AΩB=(1,2,3,4)
5 kwi 22:52
asica:

A∊R < 4
B∊R+
A∩B=(0,4)
uważaj którą odpowiedź wybierasz, bo masz je źle spisane : P
wiem bo akurat mam to zadanie przed sobą na kartce jako praca domowa
11 kwi 18:12