matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Fifi2:
Trzy liczy są kolejnymi wyrazami rosnącego ciągu geometrycznego. Wyznacz te liczby, jeżeli wiadomo, że suma pierwszej i trzeciej jest równa 20, a kwadrat drugiej jest równy 36.
5 kwi 19:52
Kejt:
b
2
=a*c a+c=20 b
2
=36
5 kwi 19:53