:>
nelcia: Sprawdź czy punkty są współliniowe, A=(−4,−6) B=(−1,2) C=(−1,2)
5 kwi 19:48
ceaser I: obliczasz z tego jedną prostą i patrzysz czy pozostały punkt jest zawarty w tej prostej
5 kwi 19:50
magda: wyznacz równanie prostej AB a na koniec sprawdź czy punkt C leży na tej prostej
5 kwi 20:03
dero2005:
wniosek : współczynniki kierunkowe liczone od A jednakowe − punkty współliniowe
5 kwi 20:42
Gustlik: Najprostszy jest sposób dero
6 kwi 01:30
dobra rada:
Nic nie trzeba liczyć

Wystarczy zauważyć ,że punkty B i C się pokrywają dając jeden i ten sam punkt
to A,B,C leżą na jednej prostej ( bo przez dwa punkty przechodzi jedna i tylko jedna prosta
6 kwi 01:55