Książka ma 480 stron. J. czyt. codziennie tyle samo.Gdyby czyt. codziennie o 8 w
pomocy: Książka ma 480 stron. Jacek czytał codziennie tyle samo i przeczytał. Lecz gdyby czytał
codziennie 8 stron więcej niż poprzednio to przeczytałby 3 dni wcześniej (nie wiadomo ile mu
to normalnie zajęło)
I jeszcze jedno pytanie − ile to log5 10? Było na próbnej mturze − skoro LogA B = C jeżeli
AC = B to powinno wyjść 5C = 10. Ale przecież nie ma takiej możliwości żeby 5
podniesione do potęgi dało 10. O co chodzi?
5 kwi 19:42
;): xy = 480
(x + 3) (y − 3) =480
5log510 = 10
więc c = log510
5 kwi 20:00