Prosze o pomoc
Proszę o pomoc@@@: Oblicz powierzchnię wyspy w terenie jeżeli na mapie w skali 1:250000 wyspa ta zajmuje
powierzchnię 4240mm(kwadratowych) . Wykonaj obliczenia , wynik podaj w hektarach lub
km(kwadratowych)
5 kwi 19:19
Proszę o pomoc@@@: prosze pomóżcie
5 kwi 19:26
Proszę o pomoc@@@: czy mógłby ktoś mi pomóc prosze
5 kwi 19:37
dero2005:
pytanie pierwsze − ile mm
2 zajmuje wyspa w realu
4240*250 000 * 250 000 = 265 000 000 000 000 mm
2
pytanie drugie − ile to m
2
| 265 000 000 000 000 | |
| = 265 000 000 m2
|
| 1 000*1 000 | |
pytanie trzecie − ile to ha 1ha = 10 000 m
2
| 265 000 000 | |
| = 26 500 ha
|
| 10 000 | |
pytanie czwarte − ile to km
2 1 km
2 = 100 ha
5 kwi 20:55