matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole całkowite sześcianu
Monia:
Pole powierzchni całkowitej sześcianu jest równe 54. Objętość tego sześcianu jest równa: a) 27 b)81 c) 243 d) 729
5 kwi 18:47
Kejt:
P=6a
2
6a
2
=54 a
2
=9 a=... V=a
3
=...
5 kwi 18:54
Monia:
a = 3 V= 27 dzięki
5 kwi 18:58