oblicz wyraz szósty gdy a_7=11 i a_11=7
elaaaa: oblicz wyraz szósty gdy a7=11 i a11=7
5 kwi 18:26
Monia:
r= −1
a6=10
5 kwi 18:33
kov19: −2:(7−11) wynk to 1
−
2
3 paź 14:43
pigor: ...no nie , bo jeśli to ciąg arytmetyczny malejący, to np. tak :
a
11−a
7=
4r =7−11=
−4 ⇒
r= −1 ⇒
a6=a
7−r= 11−(−1)=
12 . ...
3 paź 14:51
Gustlik: Pigor, od kiedy lubisz krótkie sposoby

? Tu zrobiłeś fajną krótką metodą, dokładnie taką
samą, jaką ja też robię, a wielomiany tak gmatwasz?
3 paź 15:17
dawid: oblicz −2:(−11)=
3 paź 15:32
matma: 6−(−7)*(−2) / −2
3 paź 19:17
paula: −2:(7−11)= ? proszę , pomocy !
4 paź 19:23
pututut: 6−(−7)−(−2) pod kreską ułamkową −4 = ?
4 paź 19:25
paaula;3: nie pomoże nikt ? :c
4 paź 19:27