Bardzo Proszę o jakieś wskazówki.
Agula: Dany jest na płaszczyźnie punkt A zbadaj który warunek określa przekształcenie płaszczyzny
( X − dowolny punkt, X' − punkt mu przyporządkowany)
a) I AX I = I AX' I
b) IAXI + IAX'I = 4
5 kwi 18:23
Agula: Proszę Pomóżcie MI.

Jest tu Ktoś Kto potrafi to rozwiązać
5 kwi 18:33
5 kwi 18:39
5 kwi 19:22
Agula: Proszę Pomóżcie. Proszę chociaż o jakąś wskazówkę do tego.
5 kwi 20:14
Agula: Zaczęłam coś tam robić, ale pewnie to jest źle więc proszę sprawdźcie.:
a) I AX I = I AX' I
A=(x1,y1) X = (x2,y2) X'=(x2,y2)
IAXI = √(x2−x1)2 + (y2−y1)2
IAX'I = √(x2−x1)2 + (y2−y1)2
warunek : I AX I = I AX' I ⇒ √(x2−x1)2 + (y2−y1)2 = √(x2−x1)2 + (y2−y1)2 ⇒ten
warunek określa przekształcenie płaszczyzny.
Dobrze, czy wszystko schrzaniłam?
5 kwi 20:38
Agula: 
?
10 kwi 12:17