matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura ;p
Kachna:
Jeżeli a=2
√
2
oraz b=a
−1
to wartosc wyrażenia (a+b)
2
jest równa ...... ?
5 kwi 17:49
andzia2446:
(2√2 +1/2√2 )2(2 to jest potega.a 1 to podzielic przez 2√2)=2√2 *2√2/2√2 +1/2√2=8/2√2+1/2√2=9/2√2 (9/2√2 )2=81/8
5 kwi 21:01