błagam
KASIA: POMÓŻCIE !
Oblicz:
3√0,375 * 3√9 + ( 3−1 − 4√1681)−2
błagam !
5 kwi 16:44
KASIA: ;[
5 kwi 18:11
maćko: =3√0,375*9+(1/3−2/3)(−2)=1,5+(−1/3)(−2)=1,5+9=10,5
powinno być dobrze
5 kwi 18:30
KASIA: dzięki .
5 kwi 18:43
maćko:
5 kwi 18:56
KASIA: kurczę mam jeszcze 3 przykłady które mi nie wychodzą .. a nie umiem ich tu napisać, bo mi nie
wychodzi

da się jakoś dodać tu załącznik ?
pomocy !
5 kwi 21:26
ICSP: wrzuć na jakąś stronę z obrazkami.
5 kwi 21:27
KASIA: ee nie znam żadnej ; /
5 kwi 21:34
5 kwi 21:34
5 kwi 21:44
ICSP: b)a2*b2 = (ab)2
(a−b)(a+b) = (a2−b2)
Z tych dwóch wzorków przekształcam to do postaci:
(312 − 512)2 = 3 − 2√15 + 5 = 8 − 2√15. Według mnie tak jednakże mogę się
mylić.
5 kwi 21:57
KASIA: | | 1 | | 1 | |
ok, tylko nie wiem , dlaczego w nawiasie jest 3 do |
| ,a nie do |
| i tak samo z 5..  |
| | 2 | | 4 | |
5 kwi 22:04
ICSP: przeciez napisałem że (a−b)(a+b) = a2 − b2
a = 314. Jeżeli podniesiem to do kwadratu to otrzymamy 312
5 kwi 22:07
KASIA: yhym . ok ; )
5 kwi 22:09
KASIA: a inne jak ?
5 kwi 22:14
KASIA: ?
5 kwi 22:30
KASIA: przykład f zrobiłam , ale e nadal nie wychodzi ; /
pomocy !
5 kwi 23:00
załamany :( : zapisz 6 w postaci 2*3 a 15 w postaci 3*5
5 kwi 23:01
KASIA: ee nie wie m ; /
5 kwi 23:04