matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
Black.:
ile jest ujemnych wyrazów ciągu −114, −109, −104
5 kwi 16:29
Ajtek:
a
1
=−114 r=5 a
n
=−4 Ze wzoru na sumę wyliczasz n.
5 kwi 16:33
o:
22?
5 kwi 16:33
Ajtek:
Cyba 23, nie liczyłem.
5 kwi 16:35
Black.:
zgadza sie
5 kwi 16:36