Wykanaj działanie, winik przecwaw w jak najprostrzej postaci:
Wiktoria: Potrzebuje pomocy w tymi dwoma zad.
Wykanaj działanie, winik przecwaw w jak najprostrzej postaci:
Rozwiąż równanie:
5 kwi 16:23
bart: no to "przecwawaiamy"
| x | | x−2 | |
| * |
| =.... |
| (x−2)(x+2) | | 2x2 | |
| 3x(x−1)−2x(x+1) | | x2−1 | | (x−1)(x+1) | |
| = |
| = |
| =  |
| (x−1)(x+1) | | (x−1)(x+1) | | (x+1)(x−1) | |
5 kwi 16:26
Wiktoria: W tym 1 przykładzie co dalej ? bo coś mi źle wychodzi x/
5 kwi 16:35
Ajtek: W tym pierwszym powinno być tak:
| x | | x+2 | |
| * |
| =... |
| (x−2)(x+2) | | 2x2 | |
5 kwi 16:52
Wiktoria: oki, a coś więcej jak dalej? ;>
5 kwi 17:10
Ajtek: Można coś poskracać

.
5 kwi 17:30
5 kwi 17:30