w graniastosłupie prawidłowym
wie ktoś jak zrobic???: w graniastosłupie prawidłowym trójkątnym suma długości wszystkich krawędzi wynosi 150cm wiedząc
że wysokość graniastosłupa jest 3 razy dłuższa od krawędzi podstawy oblicz pole powierzchni i
objętość
5 kwi 16:12
bart: graniastoslup taki mam dwa trojkatne podstawy o wymiarach axaxa i 3 boki ktore sa jednoczesnie
wysokosciami
u nas wys h=3a
czyli: 3a+3a+3h=15a
15a=150
a=10 h=30
a Pola i Objetosci Ci nie policze, bo tak dobrze nie ma..
5 kwi 16:17