Eta:
Zad1/ miejsca zerowe to x = - 3 x= 4
czyli z postaci iloczynowej mamy:
f(x) = a ( x +3)( x- 4) P (0,12)
to f( 0) = 12
czyli f(0) = a(0+3)(0 -4) = - 12a
więc -12a = 12 to a = - 1
teraz f(x )= - ( x +3)(x -4) = - ( x
2 +3x - 4x - 12)
to f(x) = -x
2 +x +12 -- to jets ta funkcja
zad2/
f(x)= 2x
3 -4x
2 +2x - 5
punktów należących do wykresu tej funkcji jest nies. wiele
są to np: dla x = 1 f( 1) = 2*1
3 - 4*1
2 +2*1 - 5 = 5 czyli ( 1, 5)
dla x = 0 f(0)= 2*0
3 - 4*0
2 +2*0 +12 = 12 czyli ( 0,12)
tak możesz podać jeszcze kilka wybierając dowolny x
zad3/
Tu już widzę
lenistwo 
bo wartości f. tryg. masz podane
i tylko podstawić i obliczyć!
policz bo to wstd o takie coś pytac na forum!
sin60
o =
√3/2 tg 45
o=1 tg30
o=
√3/3 cos30
o =
√3/2
tylko podstawić i policzyc Powodzenia!
zad4/
narysuj trójkat prostokątny ABC
I ABI --- długość cienia ( podstawa trójkąta na ziemi
IBCI --- wysokość drzewa
I ACI ----- zawiera się w promieniu padania
kąt α między AC i AB ( zaznacz go
teraz z funkcjii tg α= IBCI / IABI
czyli tgα= 12/25 ≈ 0, 48 to α≈ 26
o 9 odczytane z tablicf. tryg.)
zad5/
skoro x> 2 to I 2 - xI dla x > 2 jest -( 2 - x) = -2 +x
więc wartość będzie:
2*(-2 +x) +3 = - 2 +2x +3 = 2x +2
czyli mając 2x + 2 jeżeli x >2 to widać ,że zawsze będzie dodatnia
bo podstaw za x = 3 to 2*3 +2 = 7
za x = 4 to 2*4 +2 = 10 itd....
zad6/
Znowu WIELKIE LENISTWO







!
bo wzór na pole trójkata można było znaleźć w każdym
podręczniku! ( pewnie i w zeszycie go też masz

P= (1/2) a*c * sin <( a,c)
podstaw i oblicz już pisałam lie wynosi sin 60
o
Powodzenia w przepisywaniu




!
PS. Radzę więcej pracować samodzielnie!
Te zadania to banały nie tylko dla mnie zapewniam Cię!
A co ja z tego mam ? ( pisaniny więcej niż myślenia)
Dobre słowo mi się należy