matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trapez - wysokość - trygonometria - sprawdzić
boenie:
h
h
α = 49stopni =
= a=
a
tg49
h
h
β=69stopni =
⇒ b=
b
tg69
a+4+b= 10 Oblicz wysokosc
h
h
+ 4 +
= 10
1,1504
2,6051
h
h
+
= 6
1,1504
2,6051
3,7555 h = 6(1,1504*2,6051)
6(1,1504*2,6051)
h =
3,7555
5 kwi 15:38
boenie:
dobrze?
5 kwi 15:52