matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przeciwdziedzine
ja:
−2
y=
x+5
5 kwi 14:00
M:
20 mar 18:12
M:
10 cze 21:58
Podstawy Geometrii:
−2
f(x)=
x+5
Jest to funkcja homograficzna wobec tego mozemy zapisac ja tak
−2
f(x)=
+0
x+5
Przeciwdziedzina =ℛ\{0}
11 cze 06:45