:(:(
Andrzej : CZY KTOŚ JEST MI W STANIE POMÓC


Zad 1.31
W trójkącie równoramiennym podstawa ma długość 2a, ramię zaś długość b (a<b). Środek
podstawy tego trójkąta jest środkiem okręgu stycznego do ramion trójką. Oblicz długość
promienia tego okręgu.
20 lut 18:57
20 lut 19:09
tim: Sam chciałbym wiedzieć czemu... To nie jest równoboczny przecież.
20 lut 19:10
Filip: NIE RADZĘ SOBIE Z TYM ZADANIEM


MÓGŁBY KTOŚ MI POMÓC

1.25
W trójkącie równoramiennym ABC są dane I AC I = I BCI = 26 cm , I AB I = 20 cm.
Oblicz odległość środka S wysokości CD od ramienia AC.
20 lut 19:32