matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
gabi:
2. kolejka linowa pokonuje trasę 1.5 km na górę o nachyleniu 30 stopni. jaką różnicę poziomów pokonuje kolejka?
5 kwi 11:13
luk18:
sin30=
x
1,5km
1
2
=
x
1,5km
x=0,75km=750 m
5 kwi 14:00