matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
żaneta:
błagam o pomoc
1..zasolenie morza czarnego wynosi 4 %. ile wody należy użyć z tego morza aby otrzymać 5 kg soli
5 kwi 11:13
lol:
αααααδ∫∫∫5
2
5 kwi 11:15
Mila:
masa substancji czyli soli
stęzenie =
=0,04
masa roztworu czyli woda z morza
5kg
0.04=
masa wody
5kg
masa wody=
0,04
masa wody=125kg
5 kwi 13:35