oblicz miary kątów rombu
aneta: Oblicz miary kątów rombu, w którym stosunek długości obwodu do sumy długości przekątnych jest
równy 2
√6 przez3. pomóźcie
4 kwi 23:28
Antmal: kąty po 45 i 135 stopni
5 kwi 00:23
dobra rada:

P= a
2*sinα,
12a = (e+f)*2
√6
e+f= a
√6
wiadomo,że e
2+f
2= 4a
2
(e+f)
2 −2ef = 4a
2
6a
2 −2ef= 4a
2 => ef= a
2
powracając do pola
α= 30
o , to β= 150
o
5 kwi 01:38
aneta: dziękuję
5 kwi 13:58
aleczek: Oblicz pozostałe miary katów wewnętrznych:
a)rombu,w który jeden z kątów wewnętrznych jest równy 98 stopni,
b)równoległobok,w którym jeden z kątów wewnętrznych jest równy 35 stopni.
17 paź 15:55
aleczek: 
plis pomożecie
17 paź 15:57