POPRAWA
poprawa: SREDNIA ARYTMETYCNA POPRAWA
średnia arytmetyczna liczb −2,2,4,6,8,x jest rowna 5. ile wynosi 5
4 kwi 22:45
poprawa: pomocy
4 kwi 22:48
poprawa: ile wynosi x
4 kwi 22:48
dziuba: "ile wynosi 5?"
4 kwi 22:48
poprawa: ile wynosi x. poprawilam sie
4 kwi 22:50
poprawa: prosze o pomoc ... ile wynosi x, a nie 5, pomylilo mi sie
4 kwi 22:50
wie ktoś jak zrobic???: x= 12
−2+2+4+6+8+x/6 =5
18+x/6=5
18+x=30
x=30−18
x=12
4 kwi 22:53
poprawa: dlaczego x/6?
4 kwi 22:55
wie ktoś jak zrobic???: −2+2+4+6+8+x to wszystko jest jako licznik ułamka a 6 jest mianownikiem
4 kwi 22:56
poprawa: ok, a dlaczego 6?
4 kwi 22:58